Opmerkelijk

Erg lullig: er zit een piemel verstopt in dit symbool voor een mondkapje

Het symbool dat op treinstations wordt gebruikt om aan te geven dat reizigers mondkapjes op moeten, lijkt sterk op iets anders. Die ontdekking doen verschillende mensen. Vooral als je het symbool omdraait, zien veel mensen een piemel. Ja, echt!

Je hebt het symbool vast al wel eens gezien als je regelmatig met de trein reist. Op stations door het hele land zijn gele stoeptegels gelegd met een mondkapje erop. Die moeten reizigers eraan herinneren dat ze in de trein verplicht hun mond en neus moeten bedekken.

Een piemel?

Verschillende reizigers zagen tot hun eigen verbazing een piemel in het mondkapjessymbool. “Was er nou niemand die van tevoren zei dat dit wellicht niet de beste keus was”, stelt Jorn op Twitter.

Gelukkig kunnen de meeste mensen er wel om lachen. “Werkelijk alles in Nederland rondom mondkapjes gaat lullig.. bedoel knullig”, aldus Julien.

‘Erg lullig’

De stickers op de stations zijn bedacht door de NS en ProRail. Dat er in de afbeelding van het mondkapje nu een piemel verstopt blijkt te zitten, noemt een woordvoerder van de spoorbeheerder “erg lullig”.

Hij roept mensen op een beter icoon voor het dragen van mondkapjes te bedenken en het ontwerp op te sturen. Daar krijg je geen geld voor, het is voor de eer, benadrukt de woordvoerder. Meedoen kan via socialmedia@prorail.nl.