112

Baby raakt gewond nadat vuurwerk in kinderwagen ontploft

Een baby van vier maanden oud is zaterdag gewond geraakt toen er vuurwerk belandde in de kinderwagen waar het kindje in lag.

Rond 13.15 uur waren drie kinderen, in leeftijden tussen vier en twaalf jaar, licht vuurwerk aan het afsteken in de Willem van Heesstraat in Breda. Toen een echtpaar met een baby in de kinderwagen voorbijliep, belandde een van de klappertjes in de kinderwagen en explodeerde. Daarbij raakte het kindje gewond. De baby moest naar het ziekenhuis worden vervoerd voor behandeling. De politie onderzoekt het voorval.

Brandwonden

De baby ligt in het brandwondencentrum in Rotterdam. De moeder van de kinderen die het vuurwerk met haar toestemming afstaken, vertelt aan Omroep Brabant: “Ze zagen de ouders met de kinderwagen aankomen. Op dat moment wilden ze stoppen met het spelen met vuurwerk. Maar een van mijn jongens gooide nog net een spinner omhoog die vervolgens in de kinderwagen belandde. Echt een ongeluk.”

De moeder haalde het nog brandende vuurwerk met blote handen uit de kinderwagen en gooide het op de grond. “Vervolgens hebben wij 112 gebeld en het kindje hier binnen meteen gekoeld”, vertelt de moeder van de spelende kinderen. Het zou gaan om kindervuurwerk, zegt de politie. Dit vuurwerk is het hele jaar door verkrijgbaar en ook afsteken mag gedurende het hele jaar.

In eerste instantie meldde de politie zondagochtend dat het ging om een kind van twee dat gewond raakte door het vuurwerk. Die informatie bleek niet te kloppen, het zou gaan om een baby van vier maanden.