Gezondheid

Astmapatiënt Petra genezen van coronavirus: 'Mensen zoals ik behoren tot de risicogroepen'

De 52-jarige Petra Bonten uit Sittard is genezen van het coronavirus. Zij was een van de eerste mensen die positief werd getest op het virus in Limburg. Petra heeft ook astma en ging tijdens haar ziekte door een zware periode. Nu is ze zeer blij en opgelucht dat ze het virus heeft overwonnen.

“Ik was ontiegelijk moe”, vertelt Petra. “Ik mocht een tijdje niets, maar ik kon ook eigenlijk niets.” De Limburgse was enkel bezig met slapen, rusten en proberen om gezond te eten.

Hoewel ze behoorlijk ziek is geweest, vindt Petra dat ze er goed doorheen is gekomen. Het kan dus wel, vindt ze. “Er zijn zeker schrijnende gevallen, maar als je er een kansberekening op los laat, valt het best mee.” In Petra’s geval speelde ook mee dat ze een longaandoening heeft. “Mensen zoals ik behoren eigenlijk tot de risicogroepen, maar kunnen toch opknappen.”

Vooruitzichten positief

Inmiddels is Petra een week uit thuisisolatie en zijn de vooruitzichten positief. “Het gaat iedere dag een stukje beter. Ik ben nog niet terug op het niveau van half februari, maar als er een stijgende lijn in zit, dan komen we er wel.”

Om te vieren dat ze genezen is van het coronavirus, hield Petra onlangs met haar gezin en vrienden een buitenconcert. “Dat was geweldig, om zoiets simpels als samen muziek maken weer te kunnen doen, ook al is dat op afstand. Dan zie je hoe erg je dat mist.”