Lifestyle & Entertainment

Peter Heerschop spaart niemand tijdens slotwoord De Toekomst van Nederland

Cabaretier Peter Heerschop mocht dinsdagavond het slotwoord houden tijdens van het programma De Toekomst van Nederland, ons leven na corona. In het eenmalige programma kwamen meerdere (ervarings)deskundigen en opiniemakers aan het woord die aan de hand van verschillende stellingen over de coronacrisis hun mening mochten geven. Tijdens zijn minuten durende relaas spaarde hij niemand.

”De grote Nederlandse filosoof Johan Cruijff sprak ooit: er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat een voetbalteam slecht speelt, er zijn weinig mensen die kunnen vertellen waarom het team slecht speelt en er zijn nog minder mensen die kunnen vertellen wat er moet gebeuren om het team beter te laten spelen. Ik ben bang dat er van die laatste groep maar weinig aanwezig zijn”, begint Heerschop het slotwoord.

Stapsgewijs ging hij vervolgens iedere stelling af om het te voorzien want: ”net als iedere gemiddelde Nederlander ben ik tegenwoordig ook een zelfbenoemde viroloog, econoom, complotdeskundige en toekomstvoorspeller, kortom; ik weet het ook allemaal niet.”

Bekijk hieronder het hele fragment: