Man met coronavirus zit in container bij brandweerkazerne Hoofddorp

Bij de brandweerkazerne in Hoofddorp is een buitenlandse man besmet met het nieuwe coronavirus. Hij zit daar in een speciale container, die dient voor mensen die op doorreis zijn en worden besmet met het virus.

De man zit daar sinds maandag in quarantaine, bevestigt de gemeente Haarlemmermeer woensdag aan Hart van Nederland. De GGD laat aan verslaggever Sam Hagens weten dat de man aan de beterende hand is. “Het gaat heel goed met hem, hij heeft eigenlijk geen klachten en dat maakt hem niet erg besmettelijk”.

Een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer zei eerder vanmiddag dat de containers inderdaad worden gebruikt voor “reizigers die op Schiphol stranden”.

Tijdelijke oplossing?

Vorige week week zijn er zes containers op het terrein gezet. Eén corona-container wordt nu dus bewoond. “We zijn voor deze persoon op zoek naar een passende locatie en we weten nog niet hoelang dit gaat duren”, aldus de woordvoerder.

Het is nog onduidelijk of het RIVM op de hoogte is van de besmetting, maar de gezondheidsorganisatie meldde woensdag wel dat er vijftien nieuwe besmettingen zijn gemeld. “Een van deze mensen was op doorreis, woont in het buitenland maar is op een opvanglocatie ondergebracht.”

Morgen nieuwe test

De buitenlandse reiziger zal morgen opnieuw een test ondergaan of hij nog steeds positief is. “Mocht de uitkomst daarvan negatief zijn, dan kan de man weer op doorreis” zegt de GGD.

Bekijk de kaart: alle besmettingen met het coronavirus in Nederland

Beeld: Google Streetview