Misdaad

Pedo uit Lelystad thuis belaagd na tv-uitzending NPO

De politie heeft donderdagavond ingegrepen in Lelystad, waar enkele mensen boos verhaal kwamen halen bij een bewoner. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Een groepje mensen kwam naar de woning van de pedoseksueel naar aanleiding van een aflevering van het televisieprogramma Danny op straat. Daarin kwam pedoactivist Nelson aan het woord kwam, maar de politiewoordvoerder kon daar niet op ingaan.

‘Geweld nooit een optie’

Volgens de politiewoordvoerder waren enkele mensen boos op een bewoner van een woning aan de Meentweg, maar hebben agenten het in de kiem kunnen smoren. “Daarna was het weer rustig.” De politie houdt de woning de komende tijd extra in de gaten. De politie adviseert mensen die boos zijn, toch kalm te blijven. “Geweld is nooit een optie”, aldus de zegsvrouw.

Nelson wil volgens het tv-programma een politieke partij oprichten om de leeftijd waarop een minderjarige vrijwillig seks mag hebben te verlagen en kinderen stemrecht te geven. Hij meent dat kinderen van 2 à 3 jaar oud “ontwikkeld genoeg” zijn om te bepalen of ze seks willen hebben, omdat ze ook ontwikkeld genoeg zijn om te bepalen of ze een ijsje willen of naar de speeltuin, zegt hij tegen presentator Danny Ghosen. Hij benadrukt dat hij zich aan de wet houdt en dat kinderen niet bang voor hem hoeven te zijn, maar “ouders wel”.

Inval

Bij Nelson werd onlangs een inval gedaan, als onderdeel van een onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Daarvan is volgens hem geen sprake.

Beeld: ANP