Dieren

Papegaai kwijt? Oproep na vondst groene amazonepapegaai in Gieten

Wie is zijn papegaai kwijt? De politie doet een oproep na de vondst van een groene amazonepapegaai bij het Zwanemeerbos in het Drentse Gieten. Opvallend detail: het dier kan Papegaaitje leef je nog fluiten.

De politie Aa en Hunze zegt tegen RTV Drenthe dat het toeval was dat het diertje gevonden werd. Dienstdoende agenten spraken bij een bospad een bestuurder van een rode auto aan, omdat zij dachten dat ze pech had.

De vrouw had de papegaai op haar schouder, maar had geen idee van wie hij was. Normaal gesproken zou de vogel door een dierenambulance worden opgehaald, maar deze keer werd dat anders opgelost. “De vrouw die het dier gevonden had, heeft zelf ook een papegaai gehad”, vertelt de woordvoerder aan de regionale omroep. “Het diertje zat al vertrouwd op haar schouder, dus wij zagen dat dat wel goed zat.”

De papegaai kan ook Nederlands spreken, twittert de politie. De politie postte dinsdag al een oproep op Twitter, inclusief foto van de gevonden papegaai, om de eigenaar te achterhalen. Een dag later heeft de eigenaar zich echter nog niet gemeld, aldus de politie.

De eigenaar van de papegaai kan contact opnemen met de politie.

Bron: Redactie/ANP
Beeld: Twitter/Politie AA en Hunze