Opmerkelijk

Oude ANWB-paddenstoelen van Terschelling te koop

“Uniek en eenmalig. Bied mee op de oude Terschelling ANWB Paddenstoelen. Je eigen stukje Terschelling.” Zo worden de in totaal 37 ANWB-paddenstoelen in de verkoop gezet door de VVV op Terschelling. Op Marktplaats kan tot 3 maart geboden worden op de voormalig fietswegwijzers van de ANWB die op het eiland stonden.

De paddenstoelen zijn beschikbaar gekomen omdat ze vorig jaar zijn vervangen. Er kan geboden worden vanaf vier tientjes en de verzendkosten bedragen 7,95 euro.

Hoge biedingen op ANWB-paddestoelen

Dat de paddenstoelen geliefd zijn blijkt wel uit het aantal biedingen en de bedragen ervan. Op de meeste paddenstoelen is nu al ruim 300 euro geboden. En voor paddenstoel nummer 4 staat de teller bijvoorbeeld al op ruim 450 euro.

De opbrengst van de verkoop van de oude paddenstoelen gaat naar het goede doel ‘Tastbaar Terschelling’, het uitkijkpunt voor blinden en slechtzienden. Dat bestaat uit een toegankelijke opgang naar het Kaapsduin via het rolstoelpad wat er al ligt, en een drie meter grote bronzen maquette van het eiland, aangevuld met gesproken informatie die middels een QR code via de telefoon is te beluisteren. De combinatie van de maquette, met de geluiden van het wad, van het dorp, de wind en de geuren van het omliggende gebied, maken het een unieke eilandbeleving, zo is te lezen in de advertenties.