Sport

Succesvolle Oranje-international raasde met 147 kilometer per uur door Eindhoven

Oranje-international Steven Bergwijn (22) moest donderdagochtend voor de rechter verschijnen vanwege een flinke snelheidsovertreding. Hij speelde echter woensdagavond een wedstrijd in Londen voor zijn club Tottenham Hotspur en wist niet dat hij bij de zitting moest opdraven.

De voetballer reed volgens Omroep Brabant in augustus met 147 kilometer per uur door Eindhoven. Het Openbaar Ministerie laat weten dat op de weg waar Bergwijn werd aangehouden, een maximumsnelheid geldt van 70 kilometer per uur. Hij zou dus bijna 80 kilometer per uur te hard hebben gereden.

Bergwijn nergens te bekennen

Bergwijn is staande gehouden door politieagenten en moest donderdagochtend voorkomen voor de kantonrechter in Eindhoven. De rechter zat klaar voor zijn oordeel, maar de Oranje-aanvaller en zijn advocaat waren nergens te bekennen.

De rechtbank laat aan Hart van Nederland weten dat de oproep voor Bergwijn om te komen naar het verkeerde adres is gestuurd. “Hij is onlangs verhuisd en de dagvaarding is is naar zijn oude adres gestuurd. De rechter besloot dus dat de zaak aangehouden moet worden”, aldus een woordvoerder.

Transfer naar Engeland

Steven Bergwijn verdiende in januari een transfer van PSV naar Tottenham Hotspur, in Engeland. Voor die club speelde hij woensdagavond in de Champions League tegen RB Leipzig. Tottenham verloor met 0-1.

De avond voordat Bergwijn zo hard door Eindhoven had geracet, had hij nog gescoord voor PSV, zo meldt Omroep Brabant. Bergwijn maakte het enige doelpunt in de Europa-Leaguewedstrijd tegen Haugesund, in Noorwegen. Terug in Eindhoven, rond half vier ‘s nachts, werd Bergwijn geflitst op de Boschdijk, mogelijk toen hij op weg was naar huis.

Wanneer Bergwijn nu voor de kantonrechter moet verschijnen, is nog onduidelijk. Mogelijk mag hij een rijontzegging en een forse geldboete.

Foto: ANP, Bergwijn is de tweede van rechts op de onderste rij