112

Optocht Ulestraten afgelast na dodelijk ongeluk met carnavalswagen in Meerssen

De optocht die dinsdag door het dorpje Ulestraten bij Maastricht Aachen Airport zou trekken, is afgelast. Dat is besloten vanwege het ongeval met een carnavalswagen, dat maandag een 35-jarige man uit Bunde (gemeente Meerssen) het leven kostte.

In plaats van te feesten roept carnavalsvereniging de Kuutebieters iedereen op om deel te nemen aan een herdenking. Om 14.11 uur, het getal elf speelt een belangrijke rol in het carnaval, kunnen mensen op het dorpsplein samen stilstaan bij de trieste gebeurtenis. Dinsdagochtend zijn leden van de vereniging bijeen om te bespreken hoe ze de herdenking van het slachtoffer precies vorm gaan geven, aldus een woordvoerder van de vereniging.

Van de weg

Het ongeluk gebeurde toen de tractor waar de carnavalswagen aan vastgekoppeld zat, rond 17.30 uur van de weg raakte. Uit politieonderzoek is gebleken dat de harde wind geen oorzaak is geweest van het ongeval. Behalve de omgekomen bestuurder waren er geen mensen in of op de wagen. Die was op weg terug van de carnavalsoptocht in Meerssen.

Lees ook: Dode na ongeluk met carnavalswagen in Meerssen

ANP