112

Verdacht pakketje Utrecht blijkt wederom loos alarm

Het verdachte pakketje dat donderdagochtend werd gevonden in de postkamer van een bedrijf aan de Eendrachtlaan in Utrecht, bevatte geen explosief. Volgens de politie is de afzetting om het pand opgeheven.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was opgeroepen om het pakketje te onderzoeken. Onlangs werd in hetzelfde kantoorgebouw aan de Eendrachtlaan ook al een verdacht pakketje gevonden. Ook dat bleek onschadelijk. In het gebouw zitten onder meer betaalbedrijf equensWorldline en Rabobank.

Vorige week dinsdag werd in hetzelfde kantoorgebouw aan de Eendrachtlaan in Kanaleneiland ook een verdacht postpakket gevonden. Dat pakket bleek na onderzoek door de EOD ook ongevaarlijk. 13 februari werd er in Leusden ook een verdacht pakketje gevonden. De EOD wist dat onschadelijk te maken.

Lees ook: Verdachte poststuk in Leusden bevatte explosieven, EOD maakt bombrief onschadelijk

Ontploft

De afgelopen periode zijn bij diverse bedrijven bombrieven bezorgd. Twee van de brieven ontploften. Verschillende bedrijven in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht waren het doelwit van de mysterieuze afzender. De politie heeft het vermoeden dat één persoon verantwoordelijk is voor de pakketjes. De afperser eist een onbekend bedrag in bitcoins.

Lees ook: Medewerkers PostNL flink geschrokken van bombrief: ‘Wie doet dit voor z’n lol?’

Beeld: Koen Laureij