Gezondheid

Opnieuw drukte bij de bollenvelden ondanks herhaaldelijk advies niet te komen

Het is opnieuw erg druk in de Bollenstreek. Hoewel de wegen tussen de bollenvelden zijn afgesloten, zijn er toch veel mensen op af gekomen. Dit ondanks herhaaldelijk verzoeken om thuis te blijven.

Zaterdag liepen mensen ook al massaal uit om de bloeiende bollenvelden te bewonderen. Dit tot grote verbazing van burgemeester Lies Spruit. “Ik ging met een politiewagen mee om te kijken hoe het was en toen schrokken we ontzettend. De hoeveelheid mensen die toch nog, ondanks onze oproep, naar de bollenstreek kwamen”, vertelt Spruit aan Hart van Nederland.

Binnenwegen afgesloten

Er werden direct maatregelen getroffen. “Wij hebben de binnenwegen in de bollenstreek afgesloten. Dat betekent dat je nog wel over de doorgaande wegen kunt, maar verder kan niemand dichtbij komen”, legt de burgemeester uit. De maatregelen weerhielden dagjesmensen echter niet om toch te komen.

“Je vraagt je af waar het verstand van mensen zit. We hebben in alle toonaarden gezegd: blijf weg uit de bollenstreek. Iedereen weet van het RIVM dat je alleen kleine ommetjes mag maken en toch gaan mensen op zoek naar de bollenstreek”, verzucht Spruit. “Dat is echt niet de bedoeling.”

Lees ook: Nep-paasvuur zorgt voor onrust in Oirschot

Aantal bezoekers bekeurd

De politie en handhaving zien toe op naleving van de overheidsmaatregelen, waaronder de regel om anderhalve meter afstand te houden, zegt de burgemeester. “Er wordt eerst gewaarschuwd en als er hardnekkige mensen bij zijn dan wordt er echt wel bekeurd.” Een aantal bezoekers is volgens haar al bekeurd.

De gemeente gaat na dit weekend opnieuw bekijken welke maatregelen er nodig zijn om drukte rondom de bollenvelden volgend weekend te voorkomen.