112

Opnieuw autobranden in Arnhem, teller staat nu op 15

In de nacht van zondag op maandag hebben er opnieuw autobranden in Arnhem plaatsgevonden. Twee auto’s gingen in vlammen op. Arnhem wordt bijna op dagelijkse basis geteisterd door autobranden. Volgens regionale media staat het aantal autobranden in Arnhem na afgelopen nacht op vijftien.

Lees ook: Arnhem opnieuw ‘geplaagd’ door meerdere autobranden, flat ontruimd

De eerste wagen brandde rond 01.00 uur af aan de Kamillelaan, een paar uur later was het raak op de Willem Beijerstraat. Ook daar ging een auto verloren. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de branden. Er wordt uitgegaan van brandstichting.

Extra mankracht politie

Politie en justitie in Arnhem hebben extra capaciteit vrijgemaakt voor het onderzoek naar de vele autobranden waar de Gelderse hoofdstad mee te maken heeft. Het onderzoek naar de brandstichtingen krijgt voorrang boven ander politiewerk.

Dat laat burgemeester Ahmed Marcouch maandag weten in een brief aan de gemeenteraad. “Politie en het Openbaar Ministerie zijn sterk gemotiveerd om deze serie branden zo snel mogelijk ten einde te brengen”, aldus de burgemeester.

Volgens Marcouch zet de politie “alle noodzakelijke middelen” in om de brandstichters te pakken te krijgen. De gemeente onderhoudt contact met de slachtoffers.

ANP