Nog steeds minder migranten naar Nederland door coronacrisis

Ook in mei is het aantal migranten dat Nederland is gekomen flink afgenomen door de wereldwijde coronacrisis. Net als in april halveerde het aantal immigranten vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder, meldt statistiekbureau CBS dinsdag.

In mei kwamen er ongeveer 9000 migranten naar ons land. Vooral mensen van buiten Europa bleven in mei weg. Net als een maand eerder kwamen er weinig mensen uit de grote vluchtelingengroepen in Nederland aan. Uit andere Europese landen meldden zich wel weer iets meer migranten, met name uit Oost-Europa.

Lees ook: Door de coronacrisis komen minder asielzoekers naar Nederland

Minder migranten, meer geboortes

Omdat ongeveer evenveel mensen vanuit hier naar het buitenland vertrokken als dat er binnenkwamen in ons land, nam het aantal inwoners door migratie nauwelijks toe. Voor de coronacrisis was migratie nog de belangrijkste oorzaak van de bevolkingsgroei.

De Nederlandse bevolking groeide in mei desondanks nog met 1300 inwoners. Dat kwam vooral omdat het aantal geboortes hoger lag dan het aantal sterfgevallen. In april noteerde het CBS nog een recorddaling van 5600 inwoners. In die maand overleden veel mensen aan het nieuwe coronavirus.

ANP