Opmerkelijk

Medewerkers die seks hadden in gemeentehuis Zuidplas nemen ontslag

De drie medewerkers van de gemeente Zuidplas die eerder geschorst werden na het verschijnen van pikante filmpjes op sociale media, hebben ontslag genomen. Dat laat de gemeente weten in een verklaring.

Op de video’s die opdoken was te zien hoe meerdere mensen seks hadden in het gemeentehuis. Zuidplas liet de afgelopen tijd uitzoeken wie allemaal betrokken zijn geweest bij het seksincident.

Twee van de medewerkers die geschorst werden en hun ontslag indienden, werkten bij team handhaving. De derde persoon werkte op een andere afdeling, liet de gemeente eerder weten. Zuidplas spreekt ook van een vierde betrokkene, maar die zou niet in dienst zijn bij de gemeente.

Lees ook: Gemeente Zuidplas schorst derde medewerker na seksende handhavers in gemeentehuis

Seksende mensen vanaf parkeerplaats te zien

De filmpjes werden gemaakt door jongeren. Vanaf de parkeerplaats van het gemeentehuis konden ze door de ramen de seksuele handelingen volgen. In een verlichte ruimte verrichtten twee personen de daad en een verdieping hoger waren twee anderen bezig.

Lees ook: ‘Seksende stelletjes’ gespot in gemeentehuis Nieuwerkerk aan den IJssel

‘Ontoelaatbaar’

In de verklaring stelt Zuidplas, een fusiegemeente die in 2010 ontstond doordat Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle samengingen, “de hele gang van zaken” te betreuren. Locoburgemeester Jan Verbeek noemde de handelingen eerder ontoelaatbaar en zei dat het een enorme impact heeft op de gemeentelijke organisatie.

ANP