112

Zestien panden ontruimd vanwege grote brand in snackbar Rotterdam

Zeker vijftig mensen zijn in de nacht van zondag op maandag opgevangen in een sportcentrum in Rotterdam nadat ze hun huis uit moesten vanwege een brand in een snackbar aan de Schiedamseweg. De veiligheidsregio meldt dat zestien panden werden ontruimd.

Rond 3:00 uur werd het sein brandmeester gegeven. Daarna mochten de meeste bewoners weer terugkeren naar hun huizen. Bewoners van de huizen boven en naast de snackbar kunnen nog niet naar huis door de rook- en waterschade.

Overlast door rookontwikkeling

Meerdere blusvoertuigen werden opgeroepen om de brand te blussen. Bij de brand kwam veel rook vrij, wat voor overlast in de omgeving zorgde. Er werd een NL-Alert verstuurd met het advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Een persoon is gewond geraakt. Waardoor is niet duidelijk. De brandweer heeft het vuur onder controle en is bezig met nablussen en metingen, om te bepalen welke mensen weer terug naar huis kunnen. Sommige panden en de etages boven de snackbar zijn flink beschadigd door de rook en het water.

Panden ontruimd

Zestien panden moesten worden ontruimd. De bewoners die hun huis uit moesten, werden opgevangen in een bus die door de gemeente werd gestuurd. Later zijn ze naar het sportcentrum in de buurt gebracht.

Tekst: ANP/Redactie
Beeld: Video Duivestein