Opmerkelijk

Oldtimers beklad in parkeergarage Nijmegen: 'Dit slaat nergens op'

Van ‘aso’ tot ‘lul’, in Nijmegen zijn meerdere oldtimers beklad met ferme taal. Het gebeurde in parkeergarage De Kazerne, een van de weinige plekken waar je gratis kunt parkeren in de stad.

Zo’n zes auto’s werden besmeurd met mayonaise en ketchup. In koeienletters werden er woorden als ‘aso’, ‘lul’ en ‘haal weg’ op de wagens geschreven.

“Ik schrok er echt enorm van”, laat een vrouw aan Hart van Nederland weten. Ze twijfelde na het zien van de oldtimers geen moment en maakte de foto’s bij dit artikel. “Dit zijn auto’s waar mensen echt om geven, er wordt met liefde voor gezorgd. Dan doe je dit niet.”

Na vijf rondjes een parkeerplek

De gemoederen rondom de gratis geparkeerde oldtimers lopen al langere tijd hoog op, omdat de waardevolle bolides schaarse parkeerplekken bezet houden.

Volgens een andere vrouw, die ook anoniem wenst te blijven, staan er minimaal tien grote Amerikaanse sleeën geparkeerd in de garage. “Heel vervelend, want nu moeten de mensen die in het gebouw werken soms wel vijf rondjes rijden voor ze eindelijk een parkeerplek hebben.”

Volgens haar is dat aangegeven bij de politie, maar die kan niets doen. “Het is niet strafbaar om hier je auto te parkeren.”

‘Volwassen manier oplossen’

VVD-raadslid Maarten Bakker uitte op Twitter zijn onvrede over de bekladding van de auto’s. “Wat de reden ook is: als je ergens last van hebt, dan moet je dat op volwassen manier oplossen. Doe een briefje onder de ruitenwisser, spreek de eigenaar aan.”

Hij vindt het nergens op slaan. “Dit is gewoon een flauwe actie. Je moet met je tengels van andermans spullen afblijven.”

Volgens Bakker zijn eigenaren van de bolides zich misschien van geen kwaad bewust. “En die vinden nu hun auto vernield terug. Zij worden nu gedupeerd. Of het nu krassen zijn of ketchup is, je doet dit niet.”

Eigenaar kan ‘wel lachen’

De eigenaar van de bordeauxrode Cadillac Eldorado waar ‘lul’ op werd geklad, kon wel lachen om de actie. Zeker toen hij zag dat het slechts mayonaise was. Aan Hart van Nederland vertelt hij dat hij niets fout doet, en dat hij dat ook met de politie heeft besproken.

De oldtimers staan op openbare plaatsen en daar mogen ze ook staan. Enkele andere parkeerplaatsen zijn eigendom van bewoners. De gemeente zegt in overleg te zijn met de Vereniging van Eigenaren, om te kijken of deze situatie kan worden aangepast.