Weer & Verkeer

NS vraagt reizigers naar Zandvoort zich voortaan aan te melden via de app

De NS vraagt mensen die met de trein naar Zandvoort reizen zich aan te melden via de app. Zo hoopt het vervoersbedrijf reizigers te spreiden en overvolle treinen te voorkomen.

Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe beter de NS de (verwachte) drukte kan monitoren. Treinreizigers krijgen vooraf te zien welke trein druk is en welke niet. De NS, die deze dienst sinds mei test, kan met de informatie de treinencapaciteit aanpassen.

Extreem druk

De afgelopen weken was het, vanwege de hittegolf en de zomervakantie, soms extreem druk in de trein richting de kust. In sommige treinen was het te druk, in andere treinen was er nog ruimte voor meer passagiers, aldus de NS.

Lees ook: Enorme drukte op de stranden en treinen puilen uit

Met name de sprinters tussen Amsterdam en Zandvoort, die elk uur rijden, zitten vaak hutjemutje vol. In de sprinters tussen Haarlem en Zandvoort zijn meestal juist nog plaatsen over. “Reizigers vanuit Amsterdam moeten voor deze treinen weliswaar een keertje overstappen in Haarlem, maar ze hebben dan wel een rustiger reis die vaak ook nog enkele minuten sneller is”, stelt het bedrijf in een verklaring.

Extra treinen

Vanwege het warme weer laat de NS sinds vorige week woensdag extra treinen rijden naar Zandvoort. Tussen 09.30 uur en 23.00 rijden er, in plaats van twee of vier, zes treinen per uur. Op verschillende stations is extra personeel ingeschakeld om reizigers aanwijzingen te geven en te spreiden en op Zandvoort wordt het publiek gedoseerd toegelaten tot het perron.

De aankomende dagen is er weliswaar kans op regen- en onweersbuien, de temperaturen blijven hoog en de zon laat zich regelmatig zien. Wederom een lekker weekend om richting het strand te gaan dus.

ANP/Redactie