Politiek

Noodknop politie kampt nog steeds met 'kinderziekten'

Het team dat de politie moest helpen bij de invoering van het nieuwe communicatiesysteem C2000, is langer nodig. De noodknop waarmee agenten en hulpverleners bijvoorbeeld versterking kunnen oproepen als ze in nood raken, heeft de afgelopen maanden acht keer dienst geweigerd. Dat zegt minister Ferd Grapperhaus.

De hulpdiensten werken al sinds januari met C2000. Maar de verbinding valt zo nu en dan nog weg. Agenten klagen dat ze er niet op kunnen vertrouwen dat ze met hun portofoon hulp kunnen inroepen als de nood aan de man is.

Kinderziekten

Het ‘nazorgteam’ dat kinderziekten van het nieuwe systeem uit de wereld moest helpen, blijft daarom drie maanden langer aan, schrijft justitieminister Ferd Grapperhaus aan de Tweede Kamer. Eerder besloot hij al dat agenten in heel het land zo nodig kunnen terugvallen op een app om bijvoorbeeld versterking te vragen.

Lees ook: Noodknop aangevallen agent Tilburg werkte niet: ‘Dit moet echt opgelost worden’

Het nazorgteam zou eigenlijk twee weken geleden afzwaaien. Eind vorige maand heeft C2000 een update gekregen, meldt Grapperhaus. De reacties van de gebruikers zouden “veelbelovend” zijn.