Gezondheid

'Risico's niet-contactsporten als tennis en golf beheersbaar'

Het Outbreak Management Team (OMT) schat in dat niet-contactsporten als tennis en golf binnenkort weer opgestart kunnen worden. De risico’s van deze sporten zijn ‘beheersbaar’.

Dit staat in het OMT-advies aan het kabinet dat is uitgelekt aan De Telegraaf.

Het kabinet beslist vandaag of sporten als golf, tennis, zwemmen en darten binnenkort weer zijn toegestaan. Het advies aan het OMT weegt zwaar en wordt doorgaans overgenomen door het kabinet. Vanmiddag wordt er over vergaderd, waarna er ‘s avonds een persconferentie wordt gehouden door premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid.

Naast de sportadviezen van niet-contactsporten wordt er ook gesproken over het verruimen van sportmogelijkheden voor jongeren ouder dan 18 jaar en het openen van bibliotheken.

Versoepeling kappers

Maandag lekte uit dat mensen met contactberoepen binnenkort weer aan de slag zouden mogen, zoals kappers, voetspecialisten en masseurs. Vermoedelijk mogen zijn volgende week al aan de slag.

Wel zou in de OMT-adviezen staan dat mensen met een contactberoep ‘triage’ moete gaan doen door hun klanten te vragen of hun klanten en hun huisgenoten geen coronaklachten hebben. Ook moeten zij ‘strikte hygiënemaatregelen’ hanteren.