Weer & Verkeer

Nieuwe storm raast over Nederland, derde weekend achter elkaar

Voor het derde weekend achter elkaar trekt er een storm over Nederland, meldt Weer.nl. Langs de westkust is de wind inmiddels aangetrokken tot stormachtig. In Zeeland werd zelfs even windkracht 10 gemeten.

In Zeeland is er nu sprake van een zuidwesterstorm, op het hoogtepunt waren er zware windstoten rond 110 kilometer per uur. De stormachtige wind komt tot in de provincie Utrecht, maar ook in het midden en zuiden van het land waait het stevig en komen flinke windstoten voor.

Tekst gaat verder onder tweet

Code geel vanwege wind

Het KNMI heeft voor alle provincies behalve Groningen code geel afgegeven. In het noorden waait het een stuk minder. Op veel plaatsen regent het ook stevig, lokaal is er al bijna dertig millimeter gevallen. Later wordt het vanuit het noordwesten overal rustiger en droger.

Op diverse plekken in het land heeft de storm voor schade gezorgd. Zo had de brandweer in Zuid-Holland haar handen vol aan de gevolgen van de harde wind. In Dordrecht kwamen glasplaten van een flat, terwijl er in Zwijndrecht isolatiemateriaal in het rond vloog. In Bodegraven kwam een zonnepaneel van het dak.

In Sassenheim waaiden tientallen stenen van een zijgevel van een woning op een geparkeerde auto
(tekst gaat verder onder video)

Carnavalsoptochten afgeblazen

Door het slechte weer is zondag in tientallen plaatsen de carnavalsoptocht afgelast. Onder meer in steden als Tilburg, Arnhem, Nijmegen en Weert rijden er geen wagens door de straten. De meeste optochten worden verplaatst naar maandag of dinsdag.

Lees ook: Tientallen optochten afgeblazen op waaierige en kletsnatte carnavalszondag

Het stormachtige weer zorgt voor een vrij unieke situatie: na Ciara en Dennis trekt er voor het derde opeenvolgende weekend een storm over Nederland. De nieuwe storm heeft officieel nog geen naam. Pas als het KNMI code oranje afgeeft, hebben we te maken met “storm Ellen”.

Tekst: Redactie/ANP
Beeld: ANP/Regio15.nl