Weer & Verkeer

Nederland mag zich opmaken voor een nieuwe storm: Dennis

Afgelopen zondag raasde storm Ciara over ons land en nog steeds waait het af en toe flink. De komende dagen belooft het rustiger te worden, maar het is letterlijk stilte voor de storm.

Op dit moment hebben we nog te maken met de “naweeën” van Ciara, legt Daan van den Broek van Weer.nl uit. Afgelopen nacht trok er in het staartje opnieuw een storm over Nederland. Maar in de loop van woensdag gaat het duidelijk minder waaien. Het weer blijft wel wisselvallig.

Lees ook: Na Ciara trok vannacht tweede storm over Nederland

Nieuwe storm naar Europa

Toch staat er een nieuwe storm voor de deur, want woensdag ontwikkelt zich ten oosten van Canada opnieuw een lagedrukgebied. Deze nieuwe storm, die de naam Dennis krijgt, trekt richting Europa en bereikt naar verwachting zaterdag het Verenigd Koninkrijk.

“Zondag trekt het systeem naar onze regionen en dan krijgen we in ieder geval aan de kustgebieden weer te maken met een stormachtige wind”, aldus Van den Broek. Volgens de huidige weersverwachting zal er boven land een krachtige wind staan, met windstoten tot wel 100 kilometer per uur.

150 miljoen euro schade

Daarmee lijkt storm Dennis volgens Van den Broek wat minder extreem te worden dan voorganger Ciara. Toen was er sprake van een zware storm, in sommige delen van het land werd windkracht 10 gemeten. Op Vlieland was zelfs even sprake van windkracht 11.

Maandag maakte het Verbond van Verzekeraars bekend dat storm Ciara voor zo’n 150 miljoen euro aan schade heeft aangericht. Dat bedrag zal volgens de verzekeraars nog oplopen omdat niet alle schadeclaims zijn ingediend. De meeste meldingen gaan over schade aan huizen en auto’s.

Lees ook: Storm Ciara zorgt voor 150 miljoen euro aan schade

Redactie/ANP