Gezondheid

Dodental coronavirus stijgt met 115 tot 2511, aantal ziekenhuisopnames laagste in een week

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het nieuwe coronavirus zijn overleden, is vrijdag gestegen naar 2511. Gezondheidsorganisatie RIVM heeft in de afgelopen dag 115 nieuwe meldingen van sterfgevallen doorgekregen van de GGD’s.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. De cijfers willen dus niet zeggen dat er in de afgelopen 24 uur 115 mensen zijn overleden. Mensen die bezwijken aan de ziekte zonder dat ze positief zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen liep sinds donderdag met 1335 op naar 23.097. De gezondheidsorganisatie benadrukt dat het werkelijke aantal besmettingen in Nederland hoger is dan gemeld wordt, omdat niet iedereen die mogelijk besmet is getest wordt.

Afvlakking ziekenhuisopnames

Het RIVM heeft vrijdag 225 nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen doorgekregen, dat is het laagste aantal in de afgelopen week. In totaal zijn er nu 8197 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Op de kaart hieronder staat hoeveel inwoners er per gemeente in het ziekenhuis zijn opgenomen met corona