Lifestyle & Entertainment

Beroemde New Kids-frietkeet in 'Maaskantje' gaat nu echt tegen de vlakte

‘Bam Jonguh’ beschrijft de sloop van het bekende cafetaria ‘t Pleintje in Den Dongen uit de hitfilms van New Kids maar al te goed. Een sloopkogel luidt het afbreken van het oude, maar o-zo bekende friettentje aankomende maand in.

Het gebouw in ‘Maaskantje’ is al meerdere keren op de slooplijst gezet, maar steeds gered. Het is nu echter toch echt te veel ingevallen en wordt daarom alsnog afgebroken. Eigenaresse Melissa van Hintum houdt er mooie herinneringen aan over.

‘Dubbele gevoelens’

“De gemeente (Den Dungen, red.) wilde al een aantal jaar dat er een nieuwe snackbar zou komen. Deze is flink verouderd. Ik heb zelf dubbele gevoelens bij de sloop. Natuurlijk komen alle nostalgische gevoelens naar boven, want ik haalde hier vroeger zelf ook friet. Maar het gebouw is wel flink verouderd.”

Voor Melissa betekent dit dat ze in mei intrek mag nemen in de nieuwe snackbar. Tot die tijd verkoopt ze in een snackcar vlakbij haar oude werkplek friet.

Sloop

De uitspraak ‘Ja wie is hier nou de snackbar? Jij of ik?’, kipknotsen en de Jos Brinkie (de lange lummel met satésaus) geven een korte samenvatting van de rol die cafetaria ‘t Pleintje in de films speelde. Het friettentje verscheen meerdere keren in de films en zelfs fans vanuit Duitsland komen hier een patatje eten.

In 2016 besloten eigenaren Eric en Carlien van Zandbeek het cafetaria na zestien jaar te koop te zetten. Zij vonden het tijd worden voor wat nieuws. Het nieuws dat het gebouw daarna zou worden gesloopt om een vernieuwd cafetaria te bouwen, zorgde ervoor dat fans een petitie startte. Melissa van Hintum nam het koot toen over.

Lees ook: Snackbar uit New Kids te koop