Gezondheid

Negatief reisadvies voor delen van Italië door coronavirus

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor delen van Noord-Italië. Dit vanwege de recente uitbraak van het coronavirus in het land. Het departement ontraadt reizen naar deze gemeenten in de provincie Padua en de regio Lombardije.

In de provincie Lombardije, in het noorden van het land, geldt op dit moment een in- en uitreisverbod. De volgende gemeenten vallen onder dit verbod: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorano. Voor de provincie Padova raadt Buitenlandse Zaken af om naar de gemeente Vo` Euganeo te reizen.

In het reisadvies wordt erop gewezen dat toegangswegen in het gebied worden gecontroleerd. Musea, scholen en universiteiten zijn tijdelijk gesloten en grote publieke evenementen zijn afgelast.

Besmettingsgevallen coronavirus in Italië

In Italië zijn tot nu toe zeven mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het zesde slachtoffer betreft een 80-jarige man die vorige week naar het ziekenhuis in Lodi moest na een hartaanval. Artsen vermoeden dat hij het virus daar opliep van een andere patiënt. Het aantal bevestigde besmettingsgevallen in Noord-Italië steeg tot meer dan 224.

De Italiaanse overheid heeft ook maatregelen genomen. Zo is er een in bepaalde regio’s een aantal publieke evenementen afgelast en zijn diverse openbare instellingen gesloten. Nederlandse gezondheidsdiensten treffen geen nieuwe maatregelen na de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Noord-Italië.

Lees ook: Geen nieuwe maatregelen in Nederland na corona-uitbraak Italië

Wereldwijd

In China zijn inmiddels ruim 2500 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Meer dan 75.500 Chinezen zijn besmet. Ook buiten China komen er steeds meer besmettingsgevallen bij.

Het virus is voor het eerst vastgesteld in Bahrein, Koeweit, Irak en Afghanistan. De vier landen liggen naast of dicht bij Iran, waar al twaalf mensen zijn omgekomen door het longvirus en zeker 61 mensen besmet zijn. Wereldwijd zijn er nu ruim 2500 mensen overleden aan het virus, waarvan de meeste in China.

Kaart: Ministerie van Buitenlandse Zaken