Lifestyle & Entertainment

Dit is het Nederlandse lied voor het Eurovisie Songfestival

Het lied van Jeangu Macrooy voor Nederland op het Eurovisie Songfestival is bekend. De Surinaamse zanger zal het nummer “Grow” zingen op het podium in Rotterdam.

Eigenlijk Jeangu zijn inzending woensdagavond onthullen in De wereld draait door, maar in de nacht van dinsdag op woensdag verscheen ineens het nieuwe nummer “Grow” van de zanger op Apple Music.

Omroep AVROTROS bevestigde woensdagochtend op NPO Radio 2 dat “Grow” inderdaad de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival is. Jeangu deelde dinsdagavond een korte teaser van zijn inzending, het gelekte nummer leek verdacht veel op het officiële geluidsfragment.

Het lied is alweer van de streamingdienst gehaald, maar Shownieuws heeft het gefilmd (tekst gaat verder onder video)

‘Schot in de roos’

In januari werd bekend dat de omroep Jeangu had gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Volgens omroepbaas Eric van Stade is zijn lied “een schot in de roos”. “Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten”, zei hij toen.

Lees ook: Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland tijdens Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival wordt aankomende mei gehouden in Rotterdam. De halve finales zijn op dinsdag 12 en donderdag 14 mei. Nederland staat als gastland automatisch in de finale op zaterdag 16 mei. Dan zal Jeangu Macrooy dus hoogstwaarschijnlijk “Grow” ten gehoren brengen.