Gezondheid

Nederlanders teleurgesteld na sluiten Franse wintersportgebieden: 'Zonder skiën weer terug naar Nederland'

Het nieuws dat alle skigebieden in Frankrijk per direct worden gesloten is er bij veel Nederlanders hard binnengekomen. Door de aanhoudende coronacrisis sluit het land alle wintersportgebieden.

”Wij zijn zaterdagmiddag pas aangekomen, en nu, zonder ook maar een keer op ski’s te hebben gestaan, gaan we weer naar huis.” Marlou van den Broek (26) is een van de Nederlanders die zich had verheugd op een weekje wintersport. Samen met haar vriend en haar schoonouders vertrokken ze in de nacht van vrijdag op zaterdag naar het wintersportgebied Le Grand Massif bij het dorpje Flaine.

Het slechte nieuws

”We kwamen zaterdagmiddag in Flaine. Maar we waren toen al te laat om nog een afdaling te pakken. En vanochtend hoorden we het slechte nieuws”, vertelt Marlou telefonisch tegenover Hart van Nederland. Het zou de eerste keer wintersporten worden voor Marlou. ”In Nederland had ik nog helemaal geoefend zodat ik eenmaal hier, in ieder geval, wel op mijn ski’s kon blijven staan”, praat Marlou verder. ”Maar nu het niet doorgaat, is dat voor niets geweest”, verzucht ze.

De maatregel van de Franse overheid komt niet helemaal als donder bij heldere hemel voor het Nederlandse reisgezelschap. ”Voor vertrek zagen we wel dat skigebieden in onder andere Oostenrijk en Zwitserland al wel werden gesloten. Je voelt het aankomen, maar je hoopt toch dat het door kan gaan.” Wel is er begrip voor de situatie. ”Het is natuurlijk super erg balen dat ik nu niet kan skiën. Het is nu ook nog prachtig weer, maar wij begrijpen dat een maatregel zoals deze nu gewoon nodig is”, relativeert Marlou.

Vertrekken

Alle gasten in het wintersportpark moeten voor 12.00 uur maandag hun appartementen hebben verlaten. Maar Marlou en haar schoonfamilie gaan daar niet opwachten. ”Wij rijden zondagmiddag weer terug naar Nederland”, vertelt ze verder. ”Ik denk dat iedereen nu ook zijn koffers aan het pakken is, want er zijn weinig mensen buiten”.