Gezondheid

'Nederlandse Marjon en Toon in Finland in quarantaine vanwege coronavirus'

De Nederlandse toeristen Marjon (59) en Toon (61) worden op dit moment 24 uur lang afgezonderd in Finland vanwege het coronavirus. Ze zaten deze week urenlang in een busje met iemand uit Wuhan bij wie het virus is vastgesteld.

Dat meldt RTL Nieuws vrijdag, dat contact heeft gehad met het stel. Ze worden nu getest of zij zelf ook het virus hebben opgelopen. “We vinden dit wel heel heftig”, vertelt Toon tegen RTL Nieuws.

Toon en zijn vriendin Marjon hadden maandag een bustoer in Finland. “Wij kwamen er gisteren bij toeval achter dat ze op zoek waren naar mensen die in de bus zaten. Dus lieten we onze gegevens achter. We werden vanochtend gebeld door het ziekenhuis.”

24 uur in quarantaine

Rond 12.00 uur vrijdagmiddag kregen de Nederlanders het telefoontje. Er werd hen verteld dat ze zo snel mogelijk werden opgehaald om getest te worden op het virus. Ze moeten 24 uur in quarantaine blijven totdat de uitslag van de test bekend is.

Het stel laat in ieder geval hun vakantie niet verpesten. “We hebben al veel mooie dingen gedaan hier. Dit zien we dan nu ook maar even als een activiteit voor hier”, aldus Toon. “Maar het blijft natuurlijk wel een spannende dag.” Marjon en Toon hebben geen symptomen van het virus.