Gezondheid

Vier Nederlanders die vastzaten op coronaschip Diamond Princess weg uit Japan

Vier van de vijf Nederlandse passagiers van het cruiseschip Diamond Princess zijn weg uit Japan. Passagiers mochten het schip twee weken lang niet verlaten vanwege de massale uitbraak van het coronavirus. Opvarenden moesten noodgedwongen in quarantaine.

De vier Nederlanders zijn in de nacht van woensdag op donderdag op het vliegtuig gestapt, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle Nederlanders van de Diamond Princess zijn getest op het coronavirus en zijn niet ziek.

Bij aankomst in Nederland worden de passagiers nog wel twee weken gemonitord door de GGD. Ze hoeven niet nogmaals in quarantaine. De vijfde Nederlander reist binnenkort met zijn partner terug naar zijn thuisland.

Lees ook: Minister Blok: raar als Nederland passagiers van ‘coronacruises’ zou ophalen

Coronavirus

De Diamond Princess arriveerde begin februari in Japan met zo’n 3700 mensen aan boord. Er zijn op het schip de afgelopen weken ruim 540 besmettingen gemeld. Dat is de hoogste infectiegraad van het coronavirus ter wereld. Twee besmette passagiers, een bejaarde man en vrouw, zijn overleden aan de gevolgen van het virus.

Het totale dodenaantal van het coronavirus staat op 2.128, waarvan 2.029 in de Chinese provincie Hubei.