Gezondheid

Nederland houdt zich (over het algemeen) aan de corona-regels

Zo druk als het vorig weekend was, zo rustig is het deze zaterdag. Nederlanders lijken daarmee de opgelegde corona-regels beter na te leven.

Lees ook: LIVEBLOG | Twee Brabantse broers op IC door coronavirus

Het strand bij Wassenaar is afgesloten voor bezoek. Beveiligers dirigeren iedereen die toch even naar het strand wilde rechtsomkeert te maken. Met lege parkeerterreinen én een vrijwel uitgestorven strand tot gevolg.

Wassenaar is niet de enige plek waar het zaterdag rustig was in vergelijking tot een week eerder. In zowel natuurgebieden als op de stranden bleef de grote drukte ondanks het mooie voorjaarsweer uit. Op een aantal incidenten na – waarbij ook boetes werden uitgedeeld – is het op de meeste plekken rustig.

Boodschap is aangekomen

“Het lijkt erop dat de boodschap van ‘Kom niet, blijf thuis’ gehoord is”, zegt een woordvoerder namens burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk. “Dat voorkomt voorlopig dat we wegen moeten afsluiten. Het lijkt erop dat mensen echt thuisblijven.”

Op de boulevard van Noordwijk aan Zee, op het strand en bij Langevelderslag is het rustig en houden de mensen die er zijn gepaste afstand. Bijzondere opsporingsambtenaren hoefden nog niet in actie te komen.

Redactie/ANP, beeld: Regio 15