Gezondheid

Na 'corona-skitrip': vier geteste Vindicat-leden zijn virusvrij

De eerste bussen met Vindicat-leden zijn zaterdag aangekomen bij sportcentrum Kardinge, de voorlichtingslocatie van de GGD in Groningen. Ongeveer negenhonderd Groningse studenten waren op op skivakantie in een corona-risicogebied in Sestriere in Italië.

Vier van hen zijn getest op het coronavirus, maar hebben de ziekte niet onder de leden, meldt de GGD. Verder zijn er tot dusver geen positieve testuitslagen gemeld in de provincie Groningen. Mocht er positief getest worden, dan zal de GGD bron- en contactonderzoek starten.

Lees ook: Dit zijn alle besmettingen met het coronavirus in Nederland (met kaart)

De studenten vertrokken om de gemoederen te bedaren een dag eerder dan gepland. Met ongeveer veertien bussen vertrokken ze vrijdag in twee clusters. Niet iedereen komt met de bus terug, want een aantal groepsleden is op eigen gelegenheid. Als er zieke studenten zijn met klachten die voldoen aan het coronavirus, neemt de GGD direct een test af. Als er geen zieken zijn, reizen de studenten na het bezoek aan de voorlichtingslocatie door naar huis.

Geen aanwijzingen van besmetting

De groep vertrok vorige week zaterdag “na overleg met experts”, toen in de omgeving van het reisdoel al diverse coronabesmettingen waren. Dinsdag volgde het aangescherpte advies om het noorden van Italië alleen te bezoeken als dat echt nodig is.

ANP