Weer & Verkeer

Motorrijders scheuren in tien minuten van Breda naar Rotterdam, politie krijgt 'heel veel tips'

Een ritje van Breda naar Rotterdam via de A16 kost je al gauw een half uurtje. Toch presteerden motorrijders het om de tocht van ruim 35 kilometer in slechts tien minuten te voltooien. Een video van de dollemansrit ging viral op social media.

De motorrijders klaarden de klus vanzelfsprekend niet door zich netjes aan de maximumsnelheid te houden. De politie is dan ook hard op zoek naar de snelheidsduivels en kreeg na een getuigenoproep “heel veel tips”.┬áDat bevestigt een politiewoordvoerder aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder tweet

De tips komen onder andere van mensen die met de politie meedenken, aldus de zegsman. Het team Verkeer van de politie Zeeland-West-Brabant onderzoekt de gevaarlijke rit op de snelweg. De woordvoerder zegt dat er bruikbare tips tussen zitten. “Daar kunnen we wel iets mee.”

Video: motorrijders scheuren over A16

Op de video van de dollemansrit is te zien hoe de motorrijders het gas vol open trekken en op hoge snelheid door het verkeer zigzaggen. Zowel rechts als links worden andere weggebruikers ingehaald en ook het gebruik van de vluchtstrook wordt niet geschuwd.

Lees ook: Wegpiraat raakt motor kwijt na dollemansrit met 188 kilometer per uur

De snelheidsmeter van de motor laat zien dat er snelheden van ruim 240 kilometer per uur worden gereden.

Bekijk hieronder de beelden van de bijna tien minuten durende motorrit

Beeld: Daily Buzz