Politiek

Moeder van premier Mark Rutte overleden op 96-jarige leeftijd

De moeder van premier Mark Rutte is overleden. Ze is 96 jaar geworden en afgelopen vrijdag begraven in besloten kring.

Ruttes moeder Mieke Rutte-Dilling overleed al op 13 mei, maar maandag werd dit pas bekend. De afgelopen tijd werkte de premier gewoon door.

Hij laat weten in een statement: “Naast het grote verdriet en alle dierbare herinneringen overheerst bij mijn familie en mij ook een gevoel van dankbaarheid dat wij haar zo lang bij ons mochten hebben. Wij hebben inmiddels in familiekring afscheid van haar genomen en hopen dit grote gemis de komende tijd in alle rust met elkaar te kunnen verwerken.”

Corona

De premier is de afgelopen maanden druk met de coronacrisis. De maatregelen rondom het coronavirus betekenen dat ook op de uitvaart van Ruttes moeder maximaal 30 personen aanwezig mochten zijn. Knuffelen en kussen om elkaar een hart onder de riem te steken is ook verboden.

De moeder van de premier woonde al enige tijd in een verzorgingstehuis in Den Haag. Vorige maand werd bekend dat er in het tehuis corona was uitgebroken. Daaraan is Ruttes moeder in elk geval niet overleden, meldt het AD. Want vlak voor haar overlijden is ze daar nog op getest.