112

Opgepakte moeder overleden kindje Haaksbergen had eerder al dode baby

De 30-jarige vrouw die dinsdagochtend werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar pasgeboren baby, kreeg eerder al een kindje dat kort na de geboorte is overleden. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland.

Lees meer: Moeder overleden baby Haaksbergen aangehouden

De politie onderzoekt momenteel de toedracht en oorzaak van de dood van het kindje waarmee de moeder zich in de nacht van 11 op 12 april meldde in een ziekenhuis in Enschede. Hoe het pasgeboren kindje om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. De politie heeft sectie verricht op het lichaam en de woning van de ouders van het kindje onderzocht.

Eerder ook al dode baby

De moeder is aangehouden, de vader blijft verdachte in de zaak, maar is niet aangehouden. Of de politie ook een onderzoek instelt naar het overlijden van het eerste kindje dat ook overleed, kan de politie niet bevestigen. “We doen er verder geen uitspraken over.”

Lees meer: ‘Dode baby gevonden in woning Haaksbergen’

Aan RTV Oost melden bronnen binnen de kennissenkring van de moeder dat zij niets wisten van de tweede zwangerschap van de vrouw. Ook buren verklaren aan de omroep dat de zwangerschap bij hen niet bekend was.

Beeld: SPS Media