112

Man stapt met enorme hoofdwond cafetaria Schijndel binnen: 'Blij dat ik kon helpen'

Het was gisteravond goed schrikken voor de cafetariamedewerkers van ‘t Vinkske in Schijndel. Ineens liep er een zwaar bloedende man de zaak binnen. Medewerkster Melanie ontfermde zich over hem en doet haar verhaal bij Hart van Nederland. Vandaag staat ze overigens gewoon weer in de zaak.

Melanie begint haar relaas: “Het slachtoffer had zijn auto hier tegenover de snackbar geparkeerd en was op bezoek bij een overbuurman van onze zaak. Die kennen we, maar het slachtoffer ook. Hij komt hier wel vaker en is wel aardig.”

Dat de man wel vaker langskomt doet niks af aan het feit dat het gisteravond voor een keer bittere ernst was: “Hij kwam binnen en zei ‘call help!’. Hij was in zijn achterhoofd gestoken. Ik heb daar toen een doek tegenaan gedrukt om hem te helpen. Toen zag ik ook echt dat het wel een diepe snee was. Even later is hij buiten bewustzijn geraakt.” Wat er zich precies heeft afgespeeld rond deze mishandeling en wat de aanleiding ervoor was, is nog niet duidelijk.

Slachtoffer doet geen aangifte

De verdachte van de mishandeling in Schijndel liep volgens Melanie buiten op blote voeten rond. Ook is het nog niet duidelijk of de mishandeling ook buiten heeft plaatsgevonden, of juist binnenshuis. “Ik heb hem daarna weer naar binnen zien gaan, en hij deed de lichten uit. De politie dacht toen ze er waren zelfs nog even dat niemand thuis was.” Beide mannen zijn van Poolse komaf.

Inmiddels is de verdachte aangehouden. Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn gehoord. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan, aldus de politie. Wat er nu met de zaak gaat gebeuren is aan de officier van justitie. In ieder geval is het hele verhaal Melanie niet in de koude kleren gaan zitten. “Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen, maar ik ben wel geschrokken. Je maakt zoiets niet iedere dag mee natuurlijk. Ik heb er wel slecht van geslapen.”