112

In elkaar geslagen oudere man overleden, politie start grootschalig onderzoek

De 73-jarige man die woensdagavond in Arnhem zwaar is mishandeld, is dezelfde avond in het ziekenhuis overleden. Dat meldt de politie. De politie is een grootschalig onderzoek gestart en is op zoek naar vijf daders.

Na de mishandeling op de Spijkerstraat moest het slachtoffer uit Arnhem gereanimeerd worden en werd daarna in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed hij enkele uren later aan zijn verwondingen.

Lees ook: Groep slaat oudere man in elkaar in Arnhem, politie zoekt vijf daders

Vijf daders

De politie is op zoek naar vijf verdachten die na de mishandeling op de vlucht zijn geslagen. Dezelfde avond derde politie een melding via Burgernet. Daaruit blijkt dat zij donkere kleding dragen, behalve een die een witte capuchontrui aan heeft.

Donderdagochtend was er nog niemand opgepakt voor de zware mishandeling. Volgens De Gelderlander gaat het om een groep jongeren, de politie kan dit niet bevestigen.

‘Monsterlijke daad’

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem noemt de fatale mishandeling “een afgrijselijke, monsterlijke misdaad, die grote impact heeft op de Arnhemse samenleving”. Hij roept net als de politie getuigen op om zich zo snel mogelijk te melden. “We zetten alles op alles om deze misdadigers te grijpen.”

Waarom de groep de oudere man te lijf ging is volgens de politie nog niet bekend. De politie kamt donderdag de buurt uit.

Beeld: SPS Media