Dieren

Mishandelde kater Comet knapt aardig op in opvang: 'Hij ligt heerlijk te spinnen'

Het gaat de goede kant op met kater Comet. Het diertje spint en kroelt er rustig op los als medewerkers van het opvangcentrum in Vlaardingen zijn wonden behandelen.

Dat is te zien in een kort filmpje dat het dierenopvangcentrum in Vlaardingen op sociale media heeft geplaatst. ”Dit is hoe kater Comet erbij ligt als we zijn wond aan het verzorgen zijn”, staat in het bericht.

Op de beelden is te zien hoe het diertje rustig blijft terwijl hij wordt behandeld aan zijn verwondingen. “Zoals je ziet vind hij het ‘afschuwelijk’ en we moeten veel ‘moeite’ doen om hem in bedwang te houden. Hij ligt er heerlijk bij te spinnen, de lieverd!”, vervolgt de opvang.

Vuurwerk in anus

Kater Comet werd vlak na kerst het slachtoffer van van dierenbeulen die het diertje waarschijnlijk bewerkten met vuurwerk. Zijn rug was ontveld, zijn anus was kapot en hij miste zijn staart. In zijn achterste zat een stuk plastic.

Lees ook: Kater Comet is nog steeds angstig na mogelijke mishandeling met vuurwerk

Door de ernst van de verwondingen vermoedden ze bij het opvangcentrum dat de daders een stuk vuurwerk in de kont van de kat hebben gestopt. Het is nog maar de vraag of Comet ooit gaat herstellen.

‘Achterkant nog geen pretje’

Volgens medewerkers ziet de wond er al stukken beter uit dan een week geleden. ”De wond is veel minder vurig en rustiger.” Ook eet de kat weer beter en slaat de medicatie goed aan.

De achterkant van de kat is nog geen pretje om naar te kijken, de sluitspier van Comet is helemaal kapot. Hierdoor kan hij ook niet goed zijn poep ophouden, met plassen heeft hij geen probleem.

Eigenaar nog spoorloos

De eigenaar van het dier is nog steeds niet gevonden. Veel mensen hebben het opvangcentrum al benaderd om Comet te adopteren, maar de opvang wil eerst nog afwachten of het baasje zich alsnog meldt.

Mocht dat niet gebeuren dan gaan zij, zodra Comet er weer bovenop is, een nieuw baasje zoeken voor de kater.

Foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen