Mini documentaire voor ouders over dood Tim door internet challenge

Drie jaar geleden, op 6 mei, overleed de 16-jarige Tim Reynders aan een fataal verlopen zogeheten ‘choking challenge’, waarvan hij niet het gevaar van inzag; jezelf nét niet laten stikken om in een roes te komen.

Zijn ouders hebben nu, drie jaar na Tim’s dood, een documentaire online gezet: The Choking Game, om ouders en hun kinderen te waarschuwen voor de mogelijk fatale gevolgen van een dergelijke internet challenge.

Met de docu willen Tim’s ouders, Geert en Anita Reynders uit het Zuid-Hollandse Arkel, een duidelijke boodschap brengen: laat je als ouders informeren en verdiep je in de gevaren van internet challenges en praat erover. Zo willen ze voorkomen dat er nog meer ouders komen die hun kind op die manier moeten verliezen. Ze hopen die boodschap met de docu zo breed mogelijk te verspreiden.

Een onbekende wereld ging open

Voor Geert en Anita ging ging er met het overlijden van hun zoon een wereld open waarvan zij geen enkele weet hadden. Hun missie is nu andere ouders bewust te maken van de gevaren op het internet en hen te waarschuwen. Ze vertellen hun heftige, persoonlijke ervaring en verhaal.