112

Vijf gewonden bij steekpartijen op twee locaties in Wezep

Bij een vechtpartij in het Gelderse Wezep zijn vrijdagavond vijf mensen gewond geraakt bij steekpartijen op twee locaties. Dat bevestigt de politie aan Hart van Nederland. Een 34-jarige man uit Hattem is aangehouden.

De geweldsexplosie ontstond tijdens een ruzie in een café aan de Zuiderzeestraatweg. Volgens de politie is de ruzie in het café ontaard in een steekpartij waarbij tenminste twee personen steekwonden opliepen.

Uiteindelijk werden er op drie locaties vijf gewonde personen aangetroffen. Een gewonde werd aangetroffen bij het café zelf. Een andere persoon is op de vlucht geslagen en werd aangetroffen buiten bij een woning in een zijstraat, de Elias Beeckmanstraat. Nog eens twee personen zaten op de grond op de hoek van de Zuiderzeestraatweg met de Hoeloosweg tegenover het snacksalon.

Op de melding kwamen veel veel hulpdiensten af. De politie liet ook de politiehelikopter vanuit de lucht meekijken. De gewonden zijn allemaal naar het ziekenhuis vervoerd.

Groot onderzoek

De politie is, na de hulpverlening aan de slachtoffers, een groot onderzoek gestart. Daarbij zijn meerdere locaties aangemerkt als plaats delict en dus ook afgezet geweest.

Voor het café stond ook een auto geparkeerd die flink beschadigd was. Volgens omstanders is deze auto vernield. Een zijruit en een achterruit waren ingeslagen en de bestuurdersdeur en bijrijdersdeur waren ontzet en vertoonden deuken.

Naar aanleiding van de vechtpartij is een 34-jarige man uit Hattem aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie, die via Twitter laat weten op zoek te zijn naar getuigen.

Beeld: SPS Media