112

Meerdere gewonden bij schietpartij in Heerlen, auto doorzeefd met kogels

Bij een schietpartij in het Limburgse Heerlen zijn zondagavond meerdere mensen gewond geraakt. Verscheidene gewonden hebben zich kort daarna voor behandeling in het ziekenhuis Zuyderland Medisch Centrum gemeld. “Het lijkt erop dat ze betrokken waren bij de schietpartij”, aldus een woordvoerster van de politie. Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend.

Zondagavond rond 18.45 uur ontving de politie meerdere meldingen van een schietincident in het Heerlense Vrieheidepark. Toen de gealarmeerde politie aankwam in het park, was daar geen gewonde meer te vinden. Wel vonden agenten in het park sporen van een schietpartij. Daarop werd de omgeving  afgezet voor nader onderzoek.

Auto doorzeefd met kogels gevonden bij ziekenhuis

De politie heeft ook een deel van het terrein van het ziekenhuis afgezet. Dit om erachter te komen of en in hoeverre de gewonden bij de schietpartij betrokken waren. Daar is onder andere een met kogels doorzeefde auto gevonden, die volgens de politie onderdeel is van het onderzoek.

Politie zoekt getuigen

In het kader van het onderzoek komt de politie ook graag in contact met mogelijke getuigen. De politie roept mensen die meer weten op te bellen met 0900-8844 of via 0800-7000 .

Beeld: Track ’88