Gezondheid

Meer nieuwe besmettingen gemeld: 571 mensen positief getest

De GGD heeft in de afgelopen dag bij 571 mensen het coronavirus vastgesteld, meldt gezondheidsdienst RIVM woensdag. Dat zijn er meer dan een dag eerder, toen de teller op 415 nieuwe besmettingen bijkwamen.

De trend blijft dat het coronavirus zich op dit moment vooral verspreidt onder relatief jonge mensen: de helft van de positief geteste personen is tussen de twintig en veertig jaar, 13 procent is onder de twintig. Dat blijkt uit de laatste cijfers op het corona-dashboard van de overheid.

Patiënten in ziekenhuizen gelijk

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is gelijk gebleven, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Op de intensive care liggen 38 mensen met corona. Daarnaast worden er nog 120 andere coronapatiënten verpleegd in de ziekenhuizen.

De regio rondom Rotterdam spant de kroon met 94 nieuwe besmettingen, gevolgd door Amsterdam en omstreken met 88 vastgestelde gevallen. In de regio Haaglanden werden 81 positieve tests geteld. Bij 42 personen in Midden- en West-Brabant werd het virus gevonden en in de provincie Utrecht kregen 38 mensen na een test te horen dat ze zijn besmet.

‘Positieve ontwikkeling’

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is positief over de ontwikkelingen. Hij wijst erop dat het aantal opgenomen coronapatiënten afgelopen week met 10 procent is gedaald. Het aantal nieuwe besmettingen is vorige week ook afgenomen ten opzichte van een week eerder, bleek dinsdag.

“Het onderschrijft het huidige beleid”, aldus Kuipers. “De blijvende aanwezigheid van het virus en de te verwachten variatie van het aantal besmettingen en opnames zullen in de komende periode vragen om na te denken over tijd- en locatiegebonden maatregelen.”

ANP