Gezondheid

Medisch specialisten sluiten zich aan bij corona-adviezen RIVM

Het oordeel van het Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM is leidend bij de aanpak van de coronacrisis. Dat erkent ook de Federatie van Medisch Specialisten (FMS). Die organisatie liet zich eerder zeer kritisch uit over het besluit om de scholen niet te sluiten.

Zondagmiddag hadden de genoemde partijen, aangevuld met de brancheorganisaties van ziekenhuizen “constructief overleg”. Na afloop benadrukken zij het belang van eenduidige communicatie. Onduidelijk is nog of het RIVM inmiddels aanleiding ziet voor extra maatregelen. Ingewijden melden wel dat het kabinet nog met nadere mededelingen komt. Dat zal gebeuren tijdens een persconferentie rond 17:00 uur. De persconferentie is live te volgen via onze kanalen.

Kritisch

Eerder meldde de Federatie van Medisch Specialisten nog dat ze het een goed idee zouden vinden dat alle scholen dicht gaan. “Vele artsen vragen ons om te pleiten voor het sluiten van de scholen. Moeten we niet het zekere voor het onzekere nemen en per direct alle scholen sluiten? Wij denken van wel”, aldus KNO-arts en Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem. “Wij vragen de politiek om het maximale te doen wat nodig is. Wij willen onze dokters en alle zorgverleners veilig houden, ook in de thuissituatie. Is er voldoende onderbouwing van het besluit dat de kinderen niet veel bijdragen aan de transmissie van het virus?’’