Misdaad

Medewerkers PostNL flink geschrokken van bombrief: 'Wie doet dit voor z'n lol?'

De schrik zat er vrijdagmiddag even goed in bij het postsorteercentrum van PostNL in Amsterdam. Daar werd een bombrief onderschept, de zevende in korte tijd. “Ik zou het echt niet weten wie dit voor z’n lol doet. Je weet dat mensenlevens op het spel staan.”

Ondanks dat de brief snel onschadelijk kon worden gemaakt door de explosievenopruimingsdienst, voelen medewerkers zich toch niet veilig. “Ik ga nu werken en ik voel mij niet echt veilig op mijn werkplek”, vertelt een medewerkster tegen Hart van Nederland.

Ze zegt dat ze brief voor brief gaat checken. “Dan duurt het iets langer dan normaal, maar is dat is een kleine bijkomstigheid.”

Medewerkers gebriefd

Al een paar weken worden er nu bombrieven verstuurd naar verschillende bedrijven in heel Nederland. De brieven gaan natuurlijk eerst langs een postsorteercentrum. De medewerkers zijn daar op voorbereid. “We hebben eerder al een briefing gehad”, legt de medewerkster uit.

Toen hebben ze met foto’s van een eerdere bombrief uitgelegd waar je op moet letten”, zegt een medewerker. “Je bent toch extra alert.”

Ook bij de vrachtwagenchauffeurs gaan de bombrieven niet in de koude kleren zitten. “Ik vind het gek om te horen. Wie weet heb ik het zelf vervoerd of een van m’n collega’s.”

De bombrief wordt door de recherche onderzocht. Er is nog geen verdachte in beeld.