Gezondheid

Maximum aantal klanten in supermarkt in strijd tegen coronavirus

Supermarkt Jumbo stelt een deurbeleid in in strijd tegen de coronacrisis. Dat bevestigt Jumbo aan Hart van Nederland. Er mag per direct een maximaal aantal klanten tegelijkertijd binnen zijn. Zo wil de supermarkt de 1,5 meter-regel garanderen voor winkelend publiek.

Lees ook: Dit zijn alle (nieuwe) corona-maatregelen op een rij

Hoeveel klanten er tegelijkertijd naar binnen mogen, kon een woordvoerder van Jumbo nog niet zeggen. Volgens het Brabants Dagblad gaat het om maximaal één klant per tien vierkante meter winkeloppervlak. Als het maximum is bereikt, moeten andere klanten buiten wachten.

Alleen voor winkelend publiek

Het zou alleen gaan om winkelend publiek. Personeel van de supermarkt wordt niet meegerekend. Een vestiging in Bergschenhoek laat nog maar 135 mensen tegelijk boodschappen doen. De winkel roept op om zoveel mogelijk alleen te komen.

Jumbo is de eerste supermarkt die een deurbeleid instelt. Intussen zijn andere ketens met elkaar in overleg. Brancheorganisatie CBL wil een beleid dat voor iedereen geldt. Ook de handhaving is onderwerp van gesprek. De supermarktbranche wil daarbij hulp van het rijk.

UPDATE

Alle supermarkten gaan het aantal bezoekers in de winkels sterk beperken. Per 10 vierkante meter winkeloppervlak mag nog maar een klant naar binnen. Het gebruik van een winkelwagentje wordt verplicht, ook als iemand maar één boodschap nodig heeft. Dat meldt brancheorganisatie CBL.