Lifestyle & Entertainment

Eerste Mario Kart-baan van Nederland deze maand klaar

Wat ga je als eerste doen als de coronamaatregelen worden opgeheven? Misschien wel een levensechte Mario Kart-race. In Utrecht opent aan het einde van de maand de eerste Mario Kart-baan van Nederland.

Het is jeugdsentiment voor velen: met Mario door het Rainbow Road-circuit scheuren, of rij je liever met Donkey Kong? Op het circuit in Utrecht is het net alsof je zelf in de klassieke game uit 1992 zit.

De Mario Karts zijn vergelijkbaar met normale karts, maar dan wat kleiner, zegt Paul Kleine die de groepsactiviteiten organiseert in het AD. “De karts zijn speciaal gebouwd om mee te kunnen driften; dat geeft het een unieke beleving. Het is Mario Kart in levenden lijve.”

Mario Kart-baan met olievlekken

Op dit moment wordt er nog volop gebouwd aan de kartbaan. “De hal wordt in het thema van een groot pakhuis ingericht, met allerlei stellingen en containers. Ook willen we elementen toevoegen van Mario Kart, zoals olievlekken op de baan, waardoor mensen langzamer gaan rijden”, aldus Kleine.

Vanwege de coronacrisis, is het nog even de vraag wanneer de deuren open kunnen voor publiek. “Het plan was medio maart al open te gaan, maar dat is niet gelukt. De vloer is net geschilderd en morgen gaat de bescherming aan de zijkanten erin. Eind april is de baan zeker klaar. Het is alleen nog afwachten of we dan ook echt open mogen gaan. Wij staan in ieder geval te popelen.”