Lifestyle & Entertainment

Marco Borsato en Leontine gaan scheiden na huwelijk van ruim 20 jaar

Zanger Marco Borsato en zijn vrouw Leontine gaan scheiden na een huwelijk van bijna 22 jaar. Dat laat het stel weten via een bericht op Facebook.

“Na een huwelijk van meer dan twintig jaar hebben we met pijn in onze harten besloten om uit elkaar te gaan. We zijn dankbaar voor de mooie jaren die ons samen zijn gegeven”, schrijven ze. Ze vragen om “ons en de kinderen rust en privacy te geven om dit te kunnen verwerken”. Het stel heeft drie kinderen, zonen Luca en Senna en dochter Jada.

De geruchten over een mogelijke breuk van het bekende showbizzkoppel gingen al langer. Volgens Shownieuws zou het stel al een tijdje niet meer samenwonen. Onlangs raakte Borsato in opspraak nadat hij opbiechtte een kortstondige affaire gehad te hebben met pianiste Iris Hond.

In bijna 22 jaar huwelijk maakten de Borsato’s veel mee. Zo ging The Entertainment Group, de productiemaatschappij waarvan Marco mede-eigenaar was, in 2009 failliet. Borsato bleef met een miljoenenschuld zitten, maar krabbelde weer op. In juli 2011 werd een poliep gevonden op zijn stembanden. De zanger onderging een geslaagde operatie. Borsato’s gezondheid was begin 2014 weer groot nieuws, toen hij bekendmaakte getroffen te zijn door een TIA.

Marco Borsato heeft burn-out

Onlangs maakte Borsato bekend om zijn werk voor onbepaalde tijd neer te leggen vanwege een burn-out. De vele jaren presteren onder hoge druk hebben zijn tol geƫist, meldt concertorganisator MOJO namens de zanger.

“Wat ik doe is mijn lust en mijn leven maar ik merk nu dat ik er echt doorheen zit, dat de energie weg is en dat ik met een burn-out te maken heb”, zegt Borsato in een reactie. “De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan.”

Bron: ANP/Redactie