112

Man vecht voor zijn leven na mishandeling door vier jongens in Gouda: 'Ze schopten tot hij knock-out was'

Twee mannen (41 en 45) zijn vrijdagavond ernstig mishandeld in Gouda door een groep van vier personen. Eén van de twee slachtoffers is er zo slecht aan toe dat hij vecht voor zijn leven.

Iets na middernacht kreeg de politie melding van de mishandeling. Agenten troffen de mannen zwaargewond aan op de Doesburgweg. Een ambulance bracht ze direct naar het ziekenhuis.

Eén van de twee slachtoffers woont aan de Doesburgweg en vroeg aan de vier jongens of zij hun rommel wilden opruimen. Daarop werd hij zo hard geslagen dat hij bewusteloos raakte. Ook de andere man kreeg meerdere klappen. De vier sloegen op de vlucht.

Knock-out op de grond

“Ze vroegen of de skaters hun rommel in de container wilden gooien en de vriend van mijn broer liep met één van hen mee om de weg te wijzen naar de container”, vertelt de zus van één van de slachtoffers aan Hart van Nederland. “Toen hij omkeek, zag hij mijn broer knock-out op de grond liggen, terwijl de jongens allemaal tegen zijn hoofd trapten. Hij belde de hulpdiensten en werd toen zelf geslagen en geschopt. Net zolang tot hij ook knock-out was.”

De vrouw vertelt dat de mannen allebei nog buiten westen waren toen de ambulance kwam. “De verwondingen van mijn broers beste vriend zijn zo erg, dat hij in direct levensgevaar verkeert.”

Lees ook: Agent door verdachte mishandeld tijdens verhoor

Omdat de daders nog spoorloos zijn, is de politie dringend op zoek naar getuigen van de mishandeling. Het zou gaan om vier blanke mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar.