112

Man die op agenten schoot in Paterswolde veroorzaakte al langer overlast

De man die donderdagnacht op agenten schoot in het Drentse Paterswolde, zorgde al langere tijd voor overlast. Dat vertellen buurtbewoners tegen Hart van Nederland.

Een vuurgevecht ontstond toen agenten afkwamen op een melding dat de verdachte zijn vriendin zou hebben mishandeld en hebben opgesloten in haar woning. “Ik hoorde een knal en ik dacht: ze beginnen weer met vuurwerk”, vertelt een buurvrouw. “Toen zag ik tegen mijn plafond in een keer allemaal lichtflitsen.”

‘Die gast deugt niet’

Vanuit haar slaapkamerraam ziet de buurvrouw hoe de man buiten in de boeien wordt geslagen. “Die stond daar te krijsen en te gillen. En de politie begon tegen mij te gillen dat ik naar binnen moest, omdat er werd geschoten”, vertelt de vrouw.

Dat de situatie zo erg is geëscaleerd, komt voor de buurt niet als een verrassing. “Het was te verwachten, die gast deugt niet. Hij heeft een heel drugsverleden, heeft ook al in de gevangenis gezeten. Die jongen deugt gewoon niet”, vertelt de buurvrouw. “Hij had nu een vriendin en een kindje. Die sloeg hij ook altijd in elkaar.”

Huis van zijn vader

De verdachte woonde volgens de buurt in het huis van zijn vader. Die woonde op zijn beurt in Tunesië en kwam ongeveer twee keer per jaar naar Nederland om een paar nachten in het huis te overnachten. De rest van de tijd werd het bewoond door zijn zoon. “Dan kwamen er allemaal vreemde auto’s voor de deur en werden er pakjes afgeleverd.”

“Ik heb me er nooit mee bemoeid, want je zit er vlak bovenop en je weet niet wat zo’n gast doet als hij doorkrijgt dat jij iets doorgeeft”, vertelt de buurvrouw. “Ik hoop dat ze het huis in beslag nemen en er andere mensen in komen, dan hebben wij rust.”

Lees ook: Man opgepakt na vuurgevecht met politie in Paterswolde

Bij de schietpartij raakte niemand gewond. De verdachte en zijn vriendin zijn aangehouden.