Opmerkelijk

Man is nét op tijd bij geboorte van zijn eerste kind dankzij politie-escorte met sirene

Het had niet veel gescheeld, of een kersverse vader had de geboorte van zijn eerste kind gemist omdat hij lag te slapen. Gelukkig lichtte de politie de man net op tijd van zijn bed. Zij brachten hem vervolgens met loeiende sirenes naar zijn vrouw, die in het ziekenhuis al was begonnen met bevallen.

“Via de meldkamer kregen mijn collega Jolanda en ik het verzoek om naar een woning te gaan”, deelt brigadier Patricia van Politie Drechtsteden-Buiten via Facebook. “Of we een man wilden ophalen en naar het ziekenhuis in Dordrecht konden brengen. Daar lag zijn vrouw te bevallen en de baby kon ieder moment geboren worden.”

Ineens was er spoed

Waarom de man rustig thuis een uiltje lag te knappen? Het ziekenhuis had hem eerder die avond naar huis gestuurd, zodat hij nog even wat kon rusten. De bevalling kwam alleen ineens wat sneller op gang dan ze bij het ziekenhuis hadden verwacht. Toen de man vervolgens niet opnam, schakelde het ziekenhuis de politie in.

Toen één van de agenten bedacht dat de snelste weg naar het ziekenhuis was afgesloten vanwege werkzaamheden, besloten ze extra actie te ondernemen. “De meldkamer heeft toen geregeld dat de werkzaamheden werden stilgelegd, zodat wij er toch met de vader langs konden.”

Toeters en bellen

Patricia en Jolanda trokken alles uit de kast om de vader in spe alsnog op tijd bij zijn vrouw te krijgen. “Met toeters en bellen brachten we hem naar Dordrecht, langs de verplicht pauzerende wegwerkers. Intussen hielden we de vader aan de praat om hem alert te houden. Die arme man was zo van slag, dat Jolanda en ik echt bang waren dat hij van zijn stokje zou gaan.”

Eenmaal bij het ziekenhuis moest hij rennen om er op tijd bij te zijn. Hij kon nog nét het laatste halfuurtje van de bevalling meemaken. Zijn dochtertje werd om 01:13 geboren.