Gezondheid

Gulia is ten einde raad: haar man ligt met corona in Spaans ziekenhuis

Wat een mooie vakantie in Benidorm moest worden, pakte voor Gulia en Arno Heijltjes heel anders uit. Arno bleek het nieuwe coronavirus te hebben en ligt nu aan de beademing in Spanje. Gulia is ten einde raad, want vanwege de paniek rondom het virus is zij nu ook nog haar hotel uitgezet.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Vorige week zaterdag vertrokken Gulia en haar man naar de Spaanse badplaats. In de bus werd Arno ziek, vertelt ze aan Hart van Nederland. “Bij het hotel heb ik gelijk een arts gebeld en is mijn man naar het ziekenhuis gebracht.”

Intensive care

Het leek de goede kant op te gaan, maar na vijf dagen werd de Nederlander ineens heel erg ziek. “Dat was het moment waarop de dokters erachter kwamen dat Arno besmet was geraakt met het coronavirus.

“Hij ligt nu op de intensive care”, zegt zijn vrouw. “Zijn hart, bloeddruk en nieren zijn nu goed, maar de luchtwegen zijn dat nog lang niet.” Gulia mag Anro tien minuten per dag bij hem zijn, vanachter glas.

‘Eruit, eruit, eruit’

Alsof de situatie al niet angstig genoeg is voor het stel werd Gulia halsoverkop ook nog hun hotel uitgezet. “Ik zat op het Port Fiesta Park in Benidorm”, vertelt Gulia. “Vier personen overvielen me daar: eruit eruit eruit, zeiden ze in het Spaans.”

“Het ziekenhuis had het hotel gebeld om te zeggen dat mijn man het virus heeft”, gaat ze verder. “Omdat ik de vrouw van ben, moest ik er uit.” Snel gaat Gulia naar het ziekenhuis om daar om hulp te vragen, maar dat ging niet. “Ik kon wel een vlucht naar Nederland krijgen, maar ik laat mijn man niet achter.”

Hotels dicht in Spanje

Ten einde raad zocht Gulia verder naar een hotel waar ze wel mocht verblijven. “In het hotel naast het ziekenhuis kon ik ook niet lang blijven. Veel hotels zijn dicht in Spanje.”

Boosten Reizen, het reisbureau waarbij Gulia en Arno geboekt hebben, hebben nu een appartement voor Gulia geregeld. “Die blijven als het goed is gewoon open”, laat een medewerker aan Hart van Nederland weten.